Energielabel Willemsoord

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Willemsoord? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het keurmerk geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft gerichte verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Willemsoord verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij uitgebreide info over het aanvragen van jouw keurmerk. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een vereiste bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Willemsoord die de hele woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €200,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Willemsoord

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze expert komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Willemsoord kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (8338) om een erkend deskundige in Willemsoord te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een deskundige en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en inspecteert de gehele woning. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Willemsoord beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €140,00 – €440,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Willemsoord. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in De Pol, Baars, Witte Paarden, Tuk en Steenwijk. De definitieve prijzen komen tot stand door verscheidene onderdelen.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, hoekwoning, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisOppervlakteGeschatte kosten
Appartementje50 m2€ 176,00
Rijtjeshuis100 m2€ 222,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 294,00
Villa180 m2€ 366,00
Kostenoverzicht woninglabel Willemsoord.

Deskundige energieadviseurs in Willemsoord vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Willemsoord. Het platform om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met deskundige experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Boete zonder energielabel.

Noot: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Willemsoord

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt gebruik maken van allerlei subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Willemsoord kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2006Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1988 – 2000Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1975 – 1985Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1970 – 1978Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1940Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Type isolatieOnkostenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3700 – €56001175 m3€752
Vloerisolatie€1400 – €3100300 m3€192
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000835 m3€534
HR++ glas€2000 – €2800490 m3€313,6
Onkosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €5400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-willemsoord-8338

Voordelig energielabel voor bedrijfspandJe dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, cafés, en openbare panden zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Goedkoopste energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) tot en met F en G (erg onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Willemsoord langs laten komen. Aan de hand van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze specialist bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De deskundige komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Steenwijkerland).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De adviseur kijkt naar het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van het object en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €150,00 & €410,00. De definitieve prijs hangt af van het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Willemsoord kan je doen door meerdere energieadviseur naast elkaar te zetten die werkzaam zijn in de provincie Overijssel.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (8338) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Willemsoord opvragen.

Plaats een reactie