Energielabel De Pol

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in De Pol? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het informatielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in De Pol verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij alle benodigde informatie over het aanvragen van jouw certificaat. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in De Pol die jouw woning helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €100,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Pol

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een bekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze expert komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het stappenplan hieronder check je hoe je het voordelig energielabel in De Pol regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (8337) om een erkend deskundige in De Pol op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een energie-expert en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante details van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en inspecteert de gehele woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in De Pol rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 – €390,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige De Pol. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Baars, Witte Paarden, Tuk, Steenwijk en Sint Jansklooster. De tarieven hangen af van verschillende onderdelen.

 1. Het type huis (villa, appartement, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningtypeOppervlakteTarieven
Appartement80 m2€ 170,00
Rijtjeshuis115 m2€ 201,00
Hoekwoning155 m2€ 275,00
Villa200 m2€ 362,00
Kostenoverzicht woninglabel De Pol.

Alle energieadviseurs in De Pol vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel De Pol. Het adres om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier vergelijk je bekwame inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je direct een milieulabel kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omturnen tot een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Energieprestatiecertificaat.

Advies: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning De Pol

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in De Pol kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2002 – 2008Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2002Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1974 – 1980Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1967 – 1974Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1928Nieuwe ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte verloren gaat. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de lijst hieronder zoek je eenvoudig naar de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Soort isolatiePrijsBesparing GasBesparing
Dakisolatie€3800 – €53001170 m3€866
Vloerisolatie€1000 – €3100295 m3€218
Spouwmuurisolatie€1200 – €2100830 m3€614
HR++ glas€1800 – €2750485 m3€358,9
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4500 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-de-pol-8337

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsgebouwen, hotels, en openbare panden zoals verpleeghuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dat kader moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van het energieverbruik van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat door tot de slechtste label F/G (niet duurzaam).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in De Pol bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een specialist komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Steenwijkerland).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een deskundige checkt de leeftijd van de woning, het type huis, m2 woonruimte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van het object en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel schommelen tussen de €145,00 & €375,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Pol is het voordeligst te realiseren door verschillende adviesbedrijven te contacteren die opereren rondom de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (8337) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis De Pol opvragen.

Plaats een reactie