Energielabel Woudsend

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Woudsend? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit document laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte opties om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Woudsend verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw label. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (groen label) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Woudsend die jouw huis komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €175,00 en €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Woudsend

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-deskundige komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Woudsend kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (8551) om een erkend deskundige in Woudsend op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-specialist en maak een afspraak. Zorg dat je de belangrijke gegevens van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Woudsend beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €185,00 – €360,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Woudsend. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Terkaple, Akmarijp, Echtenerbrug, Bantega en Echten. De uiteindelijke prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende onderdelen.

 1. Het soort huis (twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, appartement, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie huisWoonoppervlakteKosten
Appartementje75 m2€ 172,00
Tussenwoning115 m2€ 214,00
Hoekwoning140 m2€ 275,00
Vrijstaand185 m2€ 357,00
Prijzen woninglabel Woudsend.

Alle energieadviseurs in Woudsend vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Woudsend. Het adres om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek vind je deskundige specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energieleveranciers.

Belangrijk: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Woudsend

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Verbetert het comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De regering biedt gunstige subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Woudsend kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2005Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1985 – 2000Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1973 – 1982Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1974Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1948 – 1967Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1929HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en heb je ook een lekker warm huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Hieronder spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3100 – €58001040 m3€697
Vloerisolatie€1500 – €3200375 m3€251
Spouwmuurisolatie€1400 – €2450940 m3€630
HR++ glas€1850 – €2900520 m3€348,4
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-woudsend-8551

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, universiteiten, hotels, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dat kader moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Boete energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.het energieverbruik van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (laag verbruik) tot de slechtste label F/G (rood, hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Woudsend laten langskomen. Door middel van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een specialist komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Súdwest-Fryslân).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Middels deze documentatie kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel variëren tussen de €165,00 en €450,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Woudsend doe je door meerdere energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die diensten leveren in de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (8551) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Woudsend opvragen.

Plaats een reactie