Energielabel De Groeve

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in De Groeve? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit keurmerk geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in De Groeve verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij actuele informatie over hoe je het label aanvraagt. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F en G (hoog verbruik).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in De Groeve die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €185,00 – €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Groeve

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in De Groeve aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (9473) om een erkend deskundige in De Groeve op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van jouw huis paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in De Groeve stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het keurmerk inclusief alle kenmerken en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €100,00 – €420,00. In de vergelijker hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige De Groeve. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Zuidlaren, Schipborg, Annen, Anloo en Gasteren. De offerte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal zaken.

 1. Soort woning (hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisM2 woonruimtePrijsindicatie
Klein appartement55 m2€ 167,00
Rijtjeswoning125 m2€ 224,00
Hoekwoning145 m2€ 273,00
Vrijstaand190 m2€ 372,00
Gemiddelde kosten woninglabel De Groeve.

Alle energieadviseurs in De Groeve vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel De Groeve. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin tref je officiële deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Energieadviseur.

Tips: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning De Groeve

 • Een zuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van verschillende subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in De Groeve kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2022All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2002 – 2006Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1984 – 1999Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1975 – 1981De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1967 – 1977HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1927Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een aangenaam klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de tabel hieronder tref je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3100 – €5300895 m3€618
Vloerisolatie€1100 – €4000255 m3€176
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000825 m3€569
HR++ glas€1600 – €2650465 m3€320,85
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-de-groeve-9473

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, horeca, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Energielabel voor woningen.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (duurzaam) tot de slechtste label F/G (hoog energieverbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in De Groeve uitnodigen. Op de website QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een vakman bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De adviseur berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Tynaarlo).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur analyseert het bouwjaar van de woning, het type gebouw, woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van het object en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €155,00 & €405,00. De definitieve prijs is afhankelijk van de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Groeve kun jij het beste doen door velerlei energiebedrijven te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien surf je naar Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (9473) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis De Groeve opvragen.

Plaats een reactie