Energielabel Suwâld

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Suwâld? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit keurmerk laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft nuttige verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Suwâld verplicht. Op deze website tref je uitgebreide informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F/G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Suwâld die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €115,00 en €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Suwâld

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze expert bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Suwâld aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (9265) om een erkend deskundige in Suwâld op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je zoveel mogelijk gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Suwâld bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €140,00 & €365,00. In het onderstaand overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Suwâld. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Earnewâld, Garyp, Sumar, Eastermar en Jistrum. De offerte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. een aantal factoren.

 1. Categorie woning (appartement, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisWoonruimte (m2)Onkosten
Appartementje75 m2€ 161,00
Tussenwoning130 m2€ 205,00
Hoekwoning140 m2€ 293,00
Villa185 m2€ 360,00
Prijzen woninglabel Suwâld.

Bekwame energieadviseurs in Suwâld vergelijken

Eenvoudig en snel je definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Suwâld. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je erkend deskundige experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energieleveranciers.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Suwâld

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er bestaan forse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Suwâld is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2022All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2002 – 2009Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1984 – 2004Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1974 – 1985Het isoleren van cv leidingen.
Label E1969 – 1978Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1941Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een duurzame woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Zo zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder vind je de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3000 – €5600820 m3€590
Vloerisolatie€1500 – €3600375 m3€270
Spouwmuurisolatie€1150 – €2100915 m3€659
HR++ glas€1900 – €2750415 m3€298,8
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5000 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-suwald-9265

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, hotels, en publieke panden zoals een station. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Boete energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (erg zuinig) en loopt op tot label G (heel onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen label bekend, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Suwâld thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze expert komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Tytsjerksteradiel).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een deskundige onderzoekt het bouwjaar van het huis, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als type glas, type isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van een energielabel komen uit tussen de €125,00 en €435,00. De verwachte prijs heeft te maken met het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Suwâld is over het algemeen gunstiger door vele energie-inspecteurs te gaan vergelijken die opereren binnen de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien ga je naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (9265) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Suwâld opvragen.

Plaats een reactie