Energielabel Minnertsga

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Minnertsga? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het informatielabel geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont nuttige verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Minnertsga verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij alle benodigde informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Minnertsga die jouw hele huis bekijkt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost je ongeveer tussen de €200,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Minnertsga

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-vakman komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Minnertsga regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9047) om een erkend deskundige in Minnertsga op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Neem contact op met van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Minnertsga kiest het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het label met een uitgebreide samenvatting en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €130,00 & €365,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Minnertsga. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Bitgummole, Bitgum, Wier, Berltsum en Ingelum. De uiteindelijke kosten hangen af van verschillende aspecten.

 1. Het type woning (villa, vrijstaand, appartement, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeWoonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement80 m2€ 163,00
Rijtjeshuis125 m2€ 220,00
Geschakelde woning140 m2€ 285,00
Losse woning185 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Minnertsga.

Bekwame energieadviseurs in Minnertsga vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Minnertsga. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met deskundige adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je direct een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energieleveranciers.

Belangrijk: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Minnertsga

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt royale subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Minnertsga kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2023Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1999 – 2005Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1985 – 2001Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1980Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1968 – 1975Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1948 – 1966Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1940Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Hierdoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een prettig leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna bieden wij de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3100 – €53001070 m3€749
Vloerisolatie€2000 – €4000415 m3€291
Spouwmuurisolatie€1350 – €2350925 m3€648
HR++ glas€1650 – €2550500 m3€350
Tarieven en besparingen bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Kies voor zonnepanelen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-minnertsga-9047

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals gemeentehuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over Boete energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en gaat door tot label G (vervuilend).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Minnertsga thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een vakman komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Waadhoeke).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als type glas, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en wat het aandeel van duurzame energie is. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van een energielabel komen uit tussen de €125,00 & €395,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Minnertsga kan je doen door meerdere aanbieders te benaderen die diensten leveren rondom de provincie Friesland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken check je Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (9047) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Minnertsga opvragen.

Plaats een reactie