Energielabel Oudebildtzijl

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oudebildtzijl? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het label toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont praktische verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Oudebildtzijl verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je nuttige info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Oudebildtzijl die jouw huis helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €125,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oudebildtzijl

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een officiële energieadviseur laten komen. Deze vakman komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Oudebildtzijl moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9078) om een erkend deskundige in Oudebildtzijl op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een energiedeskundige en plan een afspraak in. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele details van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Oudebildtzijl stelt het label vast en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €140,00 en €435,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Oudebildtzijl. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Vrouwenparochie, St.-Annaparochie, Westhoek, Hallum en Marrum. De totale kosten komen tot stand door velerlei aspecten.

 1. Categorie huis (villa, appartement, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Appartementje75 m2€ 173,00
Rijtjeswoning110 m2€ 200,00
Hoekwoning140 m2€ 281,00
Vrijstaand190 m2€ 359,00
Prijzen woninglabel Oudebildtzijl.

De beste energieadviseurs in Oudebildtzijl vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Oudebildtzijl. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database tref je bevoegde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over B energielabel.

Noot: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Oudebildtzijl

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal klimaat in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden veel subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Oudebildtzijl is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2023Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1997 – 2009Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1987 – 1999HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1974 – 1980Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1970 – 1977Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1932Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een prettig leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Onderstaand doorzoek je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatieKostenGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3700 – €54001165 m3€781
Vloerisolatie€2000 – €3900310 m3€208
Spouwmuurisolatie€1300 – €2250735 m3€492
HR++ glas€1650 – €2800380 m3€254,6
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-oudebildtzijl-9078

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportfaciliteiten, restaurants, en publieke panden zoals een bibliotheek. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over G energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (zuinig) en loopt op tot F / G (niet milieuvriendelijk).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Oudebildtzijl thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De vakman moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Deze expert komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Waadhoeke).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert kijkt naar de leeftijd van de woning, het type gebouw, de grootte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, de mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen tussen de €170,00 – €440,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oudebildtzijl kan je goedkoper doen door een aantal energieadviseur te vergelijken die diensten leveren binnen de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (9078) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Oudebildtzijl opvragen.

Plaats een reactie