Energielabel Slappeterp

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Slappeterp? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat laat zien hoe energiezuinig een woning is en toont gerichte suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Slappeterp verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij uitgebreide info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Slappeterp die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €135,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Slappeterp

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze adviseur huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Slappeterp kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9037) om een erkend deskundige in Slappeterp te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele gegevens van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Slappeterp bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €110,00 en €350,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Slappeterp. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Menaam, Dronryp, Marsum, Deinum en Blessum. De offerte prijzen hangen af van een aantal zaken.

 1. Het type woning (villa, hoekwoning, appartement, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Type woningM2 woonoppervlakteKosten
Studio/Appartement55 m2€ 171,00
Tussenwoning110 m2€ 224,00
Geschakeld huis155 m2€ 273,00
Vrijstaand190 m2€ 356,00
Prijzen woninglabel Slappeterp.

Bevoegde energieadviseurs in Slappeterp vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Slappeterp. Het platform om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register doorzoek je deskundige deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Zo zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel E.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Slappeterp

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Slappeterp kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2023Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1998 – 2004Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2002Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1975 – 1981Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1968 – 1978Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1941Enkel glas vervangen + isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een prettiger leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand bieden wij de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Soort isolatiePrijzenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3500 – €54001040 m3€666
Vloerisolatie€1600 – €3700385 m3€246
Spouwmuurisolatie€1500 – €2500895 m3€573
HR++ glas€1950 – €2550470 m3€300,8
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op het dak

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4700 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-slappeterp-9037

Energielabel voor bedrijfspanden

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, sporthallen, pensions, en publieke panden zoals stations. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over Energie besparen.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie benodigd is, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zuinig) en gaat verder tot de slechtste label F/G (heel onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Slappeterp vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De inspecteur zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Waadhoeke).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert controleert het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, de grootte en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel schommelen tussen de €170,00 en €380,00. De definitieve prijs wordt bepaald door het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Slappeterp is over het algemeen gunstiger door enkele energieadviseur te gaan vergelijken die actief zijn binnen de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (9037) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Slappeterp opvragen.

Plaats een reactie