Energielabel Wjelsryp

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wjelsryp? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit informatielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en toont gerichte suggesties om het nog zuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Wjelsryp verplicht. Op deze pagina lees je alle benodigde informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Voorheen regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Wjelsryp die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €140,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wjelsryp

Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert huur je als het ware in en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Onderstaand vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Wjelsryp aanvraagt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (8842) om een erkend deskundige in Wjelsryp te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Contacteer een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle essentiële details van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Wjelsryp beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met daarin uitleg en verbetermogelijkheden. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €110,00 en €405,00. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Wjelsryp. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Baaium, Easterlittens, Baard, Leons en Húns. De offerte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. meerdere aspecten.

 1. Type en leeftijd woning (vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisWoonoppervlakteOnkosten
Studio/Appartement50 m2€ 183,00
Tussenwoning105 m2€ 214,00
2-onder-1-kap155 m2€ 289,00
Losse woning175 m2€ 373,00
Kostenoverzicht woninglabel Wjelsryp.

Bevoegde energieadviseurs in Wjelsryp vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Wjelsryp. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register doorzoek je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis transformeren naar een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Of klik door voor meer informatie over Energielabel verplicht.

Let op: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Wjelsryp

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt zeer aantrekkelijke subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Wjelsryp kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2002 – 2009Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1988 – 1999HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1973 – 1985Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1966 – 1977Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1935Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte zomaar verdwijnt. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de huidige staat van de woning. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder bieden wij de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

IsolatieOnkostenBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3200 – €51001200 m3€840
Vloerisolatie€1900 – €3300340 m3€238
Spouwmuurisolatie€1350 – €2450935 m3€655
HR++ glas€1850 – €2700440 m3€308
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen installeren

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-wjelsryp-8842

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, horecagelegenheden, en openbare panden zoals stadions. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? In dat geval moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg zuinig) en gaat door tot F en G (vervuilend).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Wjelsryp uitnodigen. Door gebruik te maken van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een specialist zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Deze expert kiest het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Waadhoeke).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een inspecteur onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €160,00 & €375,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wjelsryp kun jij het beste doen door veel leveranciers naast elkaar te zetten die diensten leveren in de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien ga je naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (8842) en het huisnummer in de betreffende velden in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Wjelsryp opvragen.

Plaats een reactie