Energielabel Honselersdijk

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Honselersdijk? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk indiceert hoe zuinig jouw woning is en toont praktische maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Honselersdijk verplicht. Op deze website vind je uitgebreide informatie over hoe je het certificaat aanvraagt. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Honselersdijk die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €195,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Honselersdijk

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze adviseur zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Honselersdijk kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (2675) om een erkend deskundige in Honselersdijk op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Tik op een specialist en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële gegevens van de woning hebt. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Honselersdijk maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €195,00 – €350,00. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Honselersdijk. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Naaldwijk, Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Delfgauw. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door de volgende factoren.

 1. Het type huis (twee-onder-een kap, appartement, villa, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningGrootteTariefschatting
Studio/Appartement55 m2€ 183,00
Tussenwoning115 m2€ 215,00
Hoekwoning155 m2€ 287,00
Vrijstaand180 m2€ 351,00
Kostenoverzicht woninglabel Honselersdijk.

Bevoegde energieadviseurs in Honselersdijk vergelijken

Eenvoudig en snel je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Honselersdijk. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over EPC (energieprestatiecertificaat).

Advies: Via het platform Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Honselersdijk

 • Een duurzame woning en een structureel lage energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt interessante subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Honselersdijk is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1997 – 2008Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1984 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1973 – 1984Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1966 – 1974Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1925Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig en comfortabel huis. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een prettig wooncomfort. Waar je moet starten ligt aan de RC-waardes van de woning. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema vind je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

IsolatieKostenBesparing gas (m3)Besparing
Dakisolatie€3800 – €5600820 m3€566
Vloerisolatie€1000 – €3300275 m3€190
Spouwmuurisolatie€1000 – €2150795 m3€549
HR++ glas€1800 – €2650485 m3€334,65
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-honselersdijk-2675

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, sporthallen, restaurants, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dit scenario moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Online energielabel aanvragen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (zuinig) en loopt op tot label G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Honselersdijk bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze inspecteur komt langs en bekijk de gehele woning. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Westland).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een vakman analyseert de leeftijd van de woning, het soort huis, de grootte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €150,00 en €400,00. De prijsindicatie is afhankelijk van de grootte van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Honselersdijk is over het algemeen gunstiger door velerlei energiebedrijven naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (2675) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Honselersdijk opvragen.

Plaats een reactie