Energielabel Bergschenhoek

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Bergschenhoek? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit milieulabel vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Bergschenhoek verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je nuttige informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Bergschenhoek die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €185,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bergschenhoek

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder check je hoe je het voordelig energielabel in Bergschenhoek kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (2661) om een erkend deskundige in Bergschenhoek te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je de belangrijke informatie van de woning hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Bergschenhoek beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €180,00 & €355,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Bergschenhoek. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Berkel en Rodenrijs, Delfgauw, Pijnacker, Schipluiden en Nootdorp. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei onderdelen.

 1. Het woningtype (appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie woningAantal m2Tarieven
Klein appartement80 m2€ 171,00
Rijtjeshuis125 m2€ 202,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 284,00
Villa190 m2€ 369,00
Geschatte kosten woninglabel Bergschenhoek.

Deskundige energieadviseurs in Bergschenhoek vergelijken

Makkelijk en voordelig dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Bergschenhoek. Het portaal om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register vergelijk je bekwame deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een afspraak kunt maken voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energielabel verplicht.

Tip: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Bergschenhoek

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimale leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt gunstige subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Bergschenhoek kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2002Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1982Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1969 – 1977Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1925Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een prettige leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand vind je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenPrijsBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €5600805 m3€531
Vloerisolatie€1700 – €3400260 m3€172
Spouwmuurisolatie€1250 – €2400780 m3€515
HR++ glas€1550 – €2700470 m3€310,2
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-bergschenhoek-2661

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, winkelcentrums, en publieke gebouwen zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (erg zuinig) en kan oplopen tot de rode labels F en G (niet duurzaam).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Bergschenhoek bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een expert komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Lansingerland).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur controleert het bouwjaar van het gebouw, het soort huis, de grootte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van jouw woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van je energielabel komen uit tussen de €105,00 & €445,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bergschenhoek kun jij het beste doen door enkele aanbieders te vergelijken die werken rondom de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (2661) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Bergschenhoek opvragen.

Plaats een reactie