Energielabel Nijelamer

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Nijelamer? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit document toont hoe milieuvriendelijk een huis is en toont nuttige verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Nijelamer verplicht. Op onze vergelijkingssite bieden wij nuttige info over het checken en aanvragen van het label. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F & G (heel onzuinig).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Nijelamer die jouw woning opneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €170,00 en €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nijelamer

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. In 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze energie-vakman bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Nijelamer moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (8487) om een erkend deskundige in Nijelamer op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Neem contact op met energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle essentiële gegevens van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Nijelamer maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €150,00 – €375,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Nijelamer. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Oldelamer, Munnekeburen, Langelille, Scherpenzeel en Spanga. De offerte tarieven wordt bepaald door verschillende zaken.

 1. Het type woning (hoekwoning, vrijstaand, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningWoonoppervlaktePrijzen
Studio/Appartement75 m2€ 182,00
Rijtjeshuis120 m2€ 223,00
Geschakelde woning155 m2€ 275,00
Villa195 m2€ 373,00
Prijzen woninglabel Nijelamer.

Bevoegde energieadviseurs in Nijelamer vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Nijelamer. Het portaal om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van bevoegde experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over B energielabel.

Noot: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Nijelamer

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Extra comfort in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan veel subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Nijelamer kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2001 – 2006Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2001Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1974 – 1980Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1970 – 1974Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1932Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle specialisten en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een “groene” woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een gezond binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In ons overzicht hieronder tref je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieKostenBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€3200 – €5900855 m3€633
Vloerisolatie€1400 – €3600390 m3€289
Spouwmuurisolatie€1000 – €2500755 m3€559
HR++ glas€1800 – €2650335 m3€247,9
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimale leefomgeving zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op je dak

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5500 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-nijelamer-8487

Energielabels voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, scholen, cafés, en openbare panden zoals een stadion. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In dat geval moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over G energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfspand is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal zuinig) tot en met F / G (ontzettend onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Nijelamer thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De expert bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Weststellingwerf).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De adviseur inspecteert het bouwjaar van het gebouw, het type woning, de grootte en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €165,00 – €385,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nijelamer is over het algemeen gunstiger door diverse leveranciers te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken ga je naar de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (8487) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Nijelamer opvragen.

Plaats een reactie