Energielabel Austerlitz

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Austerlitz? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het informatielabel geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en toont concrete mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Austerlitz verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je alle benodigde informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Austerlitz die de kenmerken van de woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €100,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Austerlitz

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze specialist komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht lees je hoe je het voordelig energielabel in Austerlitz kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (3711) om een erkend deskundige in Austerlitz op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een deskundige en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je alle relevante details van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en neemt de woning op. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Austerlitz bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat met alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €180,00 & €445,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Austerlitz. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Woerdense Verlaat, Wilnis, Waverveen, Vinkeveen en Mijdrecht. De offerte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere aspecten.

 1. Het type huis (villa, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeGrootteGeschatte kosten
Appartement80 m2€ 174,00
Tussenwoning115 m2€ 215,00
Hoekwoning150 m2€ 288,00
Vrijstaand200 m2€ 372,00
Kostenoverzicht woninglabel Austerlitz.

Bekwame energieadviseurs in Austerlitz vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Austerlitz. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database vergelijk je bekwame adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning renoveren naar een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo zorg je ervoor dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over E energielabel.

Noot: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Austerlitz

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Extra comfort in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Austerlitz kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2001 – 2007Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1987 – 1999Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1981Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1968 – 1977Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1946 – 1970Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1931Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Zo gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een fijn en comfortabel binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Onderstaand bekijk je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzeOnkostenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3500 – €50001065 m3€714
Vloerisolatie€1400 – €3600325 m3€218
Spouwmuurisolatie€1150 – €2150875 m3€586
HR++ glas€1750 – €2500490 m3€328,3
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren betekent een optimale leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4300 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-austerlitz-3711

Energielabel voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, universiteitsgebouwen, cafés, en openbare panden zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Besparen op energie.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare panden van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie benodigd is, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) en gaat verder tot F / G (rood, hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Austerlitz vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een expert komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Deze specialist stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Zeist).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een adviseur houdt rekening met het bouwjaar, woningtype, het aantal m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Middels deze documentatie kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel komen uit tussen de €155,00 – €430,00. De totale kostprijs is afhankelijk van de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Austerlitz doe je door diverse energiedeskundigen te gaan vergelijken die werkzaam zijn in de provincie Utrecht.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (3711) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Austerlitz opvragen.

Plaats een reactie