Energielabel Ursem

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ursem? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit document indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en toont nuttige verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Ursem verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij praktische info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F/G (niet duurzaam).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Ursem die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €185,00 & €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ursem

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Ursem moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (1646) om een erkend deskundige in Ursem te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Klik op een specialist en plan een afspraak in. Het is handig als je de belangrijke gegevens van jouw huis paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Ursem beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €165,00 – €435,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Ursem. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Ursem, Spierdijk, Schermerhorn, Scharwoude en Avenhorn. De definitieve kosten komen tot stand door velerlei zaken.

 1. De grootte van de woning (hoekwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningOppervlakteTarieven
Appartement70 m2€ 178,00
Tussenwoning125 m2€ 206,00
2-onder-1-kap155 m2€ 270,00
Vrijstaand180 m2€ 351,00
Gemiddelde kosten woninglabel Ursem.

Bevoegde energieadviseurs in Ursem vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Ursem. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database vind je bekwame experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel calculeren.

Let op: Via het platform Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Ursem

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden allerlei subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Ursem is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1999 – 2008Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1988 – 2003Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1975 – 1980Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1967 – 1976Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1947 – 1965Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1944Vooral dubbelglas en isolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een “groene” woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In onderstaand schema spot je de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€4000 – €5500845 m3€558
Vloerisolatie€1400 – €3600290 m3€191
Spouwmuurisolatie€1450 – €2250865 m3€571
HR++ glas€2000 – €2550345 m3€227,7
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-ursem-1646

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? In dat geval moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over C energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) tot en met F of G (relatief hoog gebruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Ursem bij je thuis laten komen voor een inspectie. Aan de hand van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De adviseur komt bij je thuis en neemt de woning op. De adviseur komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Alkmaar).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert bekijkt het bouwjaar van het gebouw, woningtype, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Middels deze documentatie wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van een energielabel komen uit tussen de €145,00 & €435,00. De definitieve prijs is afhankelijk van de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ursem kun jij het beste doen door diverse energiebedrijven te benaderen die diensten leveren binnen de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (1646) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Ursem opvragen.

Plaats een reactie