Energielabel Ursem

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ursem? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt praktische mogelijkheden om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Ursem verplicht. Op deze website communiceren wij uitgebreide info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • Voorheen was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Ursem die jouw huis helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ursem

Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur thuis laten komen. Deze specialist bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hierna leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in Ursem aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (1645) om een erkend deskundige in Ursem op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie van de woning kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Ursem berekent het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvang je digitaal een PDF van de energie index met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 en €420,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Ursem. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Spierdijk, Schermerhorn, Scharwoude, Avenhorn en Oudendijk. De geschatte kosten komen tot stand door een aantal factoren.

 1. Type en leeftijd woning (vrijstaand, appartement, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningAantal m2Tarieven
Appartementje50 m2€ 166,00
Rijtjeshuis120 m2€ 217,00
2-onder-1-kap150 m2€ 282,00
Villa180 m2€ 373,00
Actuele kosten woninglabel Ursem.

De beste energieadviseurs in Ursem vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Ursem. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van bekwame experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel aanpassen.

Noot: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Ursem

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt forse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Ursem is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1997 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1985 – 2002Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1972 – 1984Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1970 – 1976Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1934Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringGasbesparingBesparing
Dakisolatie€3600 – €5800840 m3€546
Vloerisolatie€1500 – €3200285 m3€185
Spouwmuurisolatie€1500 – €2200860 m3€559
HR++ glas€1500 – €2550340 m3€221
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €4300 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-ursem-1645

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, hotels, en openbare gebouwen zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten ondernemingen die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over B energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (erg zuinig) tot en met de slechtste label F/G (ontzettend onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Ursem thuis laten komen. Via qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze expert komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Koggenland).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman checkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, m2 woonruimte en andere aspecten als ramen en kozijnen, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van je energielabel komen uit tussen de €135,00 – €395,00. De investering heeft te maken met de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ursem kan je goedkoper doen door enkele leveranciers naast elkaar te zetten die diensten leveren binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (1645) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Ursem opvragen.

Plaats een reactie