Energielabel Benthuizen

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Benthuizen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en biedt praktische suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Benthuizen verplicht. Op dit informatieplatform tref je alle benodigde info over hoe je het label aanvraagt. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F & G (vervuilend).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Benthuizen die bij je thuis komt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €130,00 & €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Benthuizen

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huizen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Benthuizen kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (2731) om een erkend deskundige in Benthuizen te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle benodigde gegevens van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Benthuizen rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €115,00 en €425,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Benthuizen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in s-Gravenzande, Poeldijk, Ter Heijde, Monster en De Lier. De geschatte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene aspecten.

 1. Het type woning (hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningGrootteKostprijs
Klein appartement70 m2€ 166,00
Tussenwoning130 m2€ 214,00
Geschakelde woning140 m2€ 282,00
Villa180 m2€ 355,00
Prijzen woninglabel Benthuizen.

Alle energieadviseurs in Benthuizen vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Benthuizen. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier kom je in contact met erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Snel energielabel aanvragen.

Noot: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Benthuizen

 • Een zuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Benthuizen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2005Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2000Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1972 – 1985Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1970 – 1975Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1949 – 1967Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1931Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en krijg je een optimaal leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de tabel hieronder tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

IsolatieTarievenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3700 – €5100855 m3€556
Vloerisolatie€1900 – €3600310 m3€202
Spouwmuurisolatie€1400 – €2000830 m3€540
HR++ glas€1800 – €2600520 m3€338
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4700 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-benthuizen-2731

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, warenhuizen, en publieke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In dat geval moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Energielabel opvragen.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (zeer zuinig) en loopt op tot F of G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in Benthuizen thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze expert komt bij je thuis en neemt de woning op. Deze expert kiest het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Alphen aan den Rijn).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, de manieren van isoleren, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €195,00 & €395,00. De definitieve prijs heeft te maken met de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Benthuizen is het voordeligst te realiseren door lokale energie-inspecteurs te contacteren die diensten leveren binnen de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en vul de postcode (2731) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Benthuizen opvragen.

Plaats een reactie