Energielabel Ter Heijde

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ter Heijde? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het certificaat vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft nuttige verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Ter Heijde verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide info over het aanvragen van jouw keurmerk. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Ter Heijde die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €200,00 en €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ter Heijde

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. In 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze specialist huur je als het ware in en neemt de woning op. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Ter Heijde kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (2684) om een erkend deskundige in Ter Heijde te traceren.

 2. Voorbereiding

  Tik op een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele details van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Ter Heijde beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 en €405,00. In de vergelijker hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Ter Heijde. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Monster, De Lier, Maasdijk, Honselersdijk en Naaldwijk. De totale kosten wordt bepaald door een aantal zaken.

 1. Type en leeftijd woning (tussenwoning, hoekwoning, appartement, villa, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeM2 woonruimteKostprijs
Appartement75 m2€ 170,00
Rijtjeswoning110 m2€ 215,00
2-onder-1-kap145 m2€ 293,00
Vrijstaand195 m2€ 352,00
Prijzen woninglabel Ter Heijde.

Erkend deskundige in Ter Heijde vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Ter Heijde. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database tref je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis transformeren naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Bouwkundige keuring.

Advies: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Ter Heijde

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van royale subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Ter Heijde kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1998 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2004Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1973 – 1980Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1970 – 1979Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1950 – 1969Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1933Isoleren van de gehele woning.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een gezond klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder bieden wij de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Soort isolatieInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €5100840 m3€613
Vloerisolatie€1000 – €3700295 m3€215
Spouwmuurisolatie€1200 – €2350815 m3€595
HR++ glas€1650 – €3000505 m3€368,65
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-ter-heijde-2684

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel lening.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (erg zuinig) en kan oplopen tot F of G (heel onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Ter Heijde laten langskomen. Door middel van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De vakman moet fysiek bij je thuis komen en bekijk de gehele woning. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Westland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een deskundige analyseert de bouwperiode, het soort gebouw, m2 woonruimte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van het appartement en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 en €365,00. De totale kostprijs is afhankelijk van type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ter Heijde is over het algemeen gunstiger door verschillende energie-inspecteurs te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden in de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (2684) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Ter Heijde opvragen.

Plaats een reactie