Energielabel De Lier

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in De Lier? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit certificaat geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft concrete maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in De Lier verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij nuttige informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F/G (niet duurzaam).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in De Lier die jouw hele huis bekijkt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €160,00 – €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Lier

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze energie-vakman huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in De Lier moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (2678) om een erkend deskundige in De Lier op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle essentiële details van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in De Lier maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat incl. de geconstateerde punten en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 & €425,00. In het schema hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige De Lier. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Maasdijk, Honselersdijk, Naaldwijk, Bleiswijk en Bergschenhoek. De uiteindelijke kosten worden berekend middels verschillende factoren.

 1. Soort woning (villa, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeOppervlakteTarieven
Klein appartement55 m2€ 160,00
Rijtjeswoning105 m2€ 211,00
Hoekwoning140 m2€ 280,00
Losse woning200 m2€ 355,00
Gemiddelde kosten woninglabel De Lier.

Bevoegde energieadviseurs in De Lier vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel De Lier. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar kom je in contact met bekwame experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning renoveren naar een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna ga je aan de slag met het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Noot: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning De Lier

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangenaam leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in De Lier kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2006Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1983 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1971 – 1985De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1968 – 1976Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1926Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een “groene” woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de RC-waardes van de woning. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenTarievenBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3400 – €5600830 m3€589
Vloerisolatie€1800 – €3100285 m3€202
Spouwmuurisolatie€1450 – €2150805 m3€572
HR++ glas€1900 – €2550495 m3€351,45
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-de-lier-2678

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, warenhuizen, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? Op dat moment moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen van 250m2 of groter moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met F en G (minder energiezuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in De Lier thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De deskundige zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze expert berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Westland).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €185,00 en €435,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Lier is over het algemeen gunstiger door veel aanbieders onder elkaar te zetten die diensten leveren rondom de provincie Zuid-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (2678) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis De Lier opvragen.

Plaats een reactie