Energielabel Ubbena

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ubbena? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit certificaat toont hoe energiezuinig jouw woning is en geeft gerichte suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Ubbena verplicht. Op deze pagina ontdek je praktische info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (groen label) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Voorheen vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Ubbena die jouw hele huis bekijkt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tussen de €155,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ubbena

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-adviseur komt langs en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Ubbena aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (9492) om een erkend deskundige in Ubbena te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk details van de woning hebt. Met name bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Ubbena beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label met alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €140,00 en €445,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Ubbena. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Zeijen, Zeijerveld, Zeijerveen, Ter Aard en Rhee. De offerte kosten hangen af van verschillende onderdelen.

 1. Het soort woning (tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningM2 woonruimteTariefschatting
Klein appartement65 m2€ 161,00
Tussenwoning130 m2€ 213,00
Geschakeld huis150 m2€ 279,00
Losse woning185 m2€ 357,00
Geschatte kosten woninglabel Ubbena.

Alle energieadviseurs in Ubbena vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Ubbena. Het platform om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database vind je bekwame deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning optimaliseren naar een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is kijk je pas naar het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel G.

Let op: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Ubbena

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De regering biedt diverse subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Ubbena kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2022Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2002 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2000HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1975 – 1983HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1970 – 1978Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1934Isolatie van vloer, dak en muren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en krijg je een optimale leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna vind je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenKostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3400 – €5800955 m3€669
Vloerisolatie€1800 – €3700315 m3€221
Spouwmuurisolatie€1200 – €2200885 m3€620
HR++ glas€1500 – €2500525 m3€367,5
Kosten en baten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5100 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-ubbena-9492

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, zwembaden, winkelcentrums, en openbare gebouwen zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? Op dat moment moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten (overheids)organisaties in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Energielabel verplicht.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (zuinig) en gaat verder tot F en G (zeer hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Ubbena laten langskomen. Door middel van QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze inspecteur komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij berekent de energieprestaties het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Assen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, oppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van je energielabel variëren tussen de €120,00 & €360,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ubbena kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele energieadviseur te gaan vergelijken die actief zijn in de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken bezoek je www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (9492) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Ubbena opvragen.

Plaats een reactie