Energielabel Liempde

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Liempde? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het informatielabel toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt belangrijke verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Liempde verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij alle benodigde informatie over het checken en aanvragen van het label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (rood, hoog verbruik).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Liempde die de woning ter plaatse opneemt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €125,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Liempde

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze energie-vakman komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand lees je hoe je het voordelig energielabel in Liempde kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (5298) om een erkend deskundige in Liempde op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van de woning kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Liempde beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het certificaat incl. de geconstateerde punten en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 – €355,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Liempde. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Esch, Gemonde, Den Dungen, Helvoirt en Cromvoirt. De tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Type en leeftijd huis (appartement, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningAantal m2Tariefschatting
Appartement50 m2€ 182,00
Rijtjeswoning115 m2€ 201,00
Hoekwoning165 m2€ 290,00
Villa175 m2€ 364,00
Geschatte kosten woninglabel Liempde.

Erkend deskundige in Liempde vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Liempde. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register tref je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Voorlopig energielabel.

Adviezen: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Liempde

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een aangename leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er bestaan aantrekkelijke subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Liempde kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2001 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 1999Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1971 – 1985Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1965 – 1975Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1944Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van de woning geeft een aardige indicatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna bekijk je de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesPrijzenBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €60001170 m3€831
Vloerisolatie€1700 – €3400250 m3€178
Spouwmuurisolatie€1450 – €2300890 m3€632
HR++ glas€1900 – €2700495 m3€351,45
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5000 en verdien je terug in 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-liempde-5298

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, winkelcentra, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In die situaties moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Bouwkundig rapport.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (groen label) tot G (rood, hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Liempde thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een expert komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze specialist berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Boxtel).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur houdt rekening met het bouwjaar van de woning, woningtype, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van het appartement en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €155,00 & €355,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Liempde kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene energiedeskundigen te gaan vergelijken die werken in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (5298) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Liempde opvragen.

Plaats een reactie