Energielabel Maartensdijk

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Maartensdijk? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het informatielabel toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Maartensdijk verplicht. Op ons energielabel-platform lees je praktische informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F & G (relatief hoog gebruik).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Maartensdijk die de woning komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €115,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Maartensdijk

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een erkend deskundige energieadviseur laten komen. Deze energie-adviseur komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Maartensdijk moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (3738) om een erkend deskundige in Maartensdijk te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Contacteer een deskundige en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle actuele gegevens van de woning hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de inspectie van de woning te doen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Maartensdijk kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €140,00 & €440,00. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Maartensdijk. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Groenekan, Bosch en Duin, Den Dolder, Bilthoven en Austerlitz. De totale prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene factoren.

 1. Het soort huis (twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement, villa, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisM2 woonoppervlakteKosten
Studio/Appartement50 m2€ 184,00
Rijtjeswoning125 m2€ 225,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 282,00
Vrijstaand195 m2€ 363,00
Gemiddelde kosten woninglabel Maartensdijk.

Erkend deskundige in Maartensdijk vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Maartensdijk. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je bevoegde specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw updaten naar een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Besparen op energie.

Let op: Op de website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Maartensdijk

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van meerdere subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Maartensdijk kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2009Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2004Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1976 – 1983Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1967 – 1976Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1930Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle specialisten en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat warme lucht je huis weer verlaat. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een prettige leefomgeving. Waar je moet beginnen ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Onderstaand spot je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatiePrijzenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €60001090 m3€785
Vloerisolatie€1600 – €3600350 m3€252
Spouwmuurisolatie€1050 – €2100900 m3€648
HR++ glas€1600 – €2850515 m3€370,8
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-maartensdijk-3738

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, retailpanden, en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfspand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot de slechtste label F/G (niet duurzaam).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Maartensdijk langs laten komen. Op de website QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze inspecteur zal thuis langskomen en bekijkt de huidige staat van de woning. De deskundige stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente De Bilt).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur checkt het bouwjaar van de woning, het type gebouw, m2 woonruimte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Vervolgens zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van het energielabel komen uit tussen de €195,00 – €425,00. De definitieve prijs wordt bepaald door het soort woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Maartensdijk is het voordeligst te realiseren door diverse energiebedrijven te contacteren die opereren binnen de provincie Utrecht.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken check je energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (3738) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Maartensdijk opvragen.

Plaats een reactie