Energielabel Den Dolder

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Den Dolder? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit informatielabel toont hoe zuinig jouw woning is en toont nuttige maatregelen om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Den Dolder verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je actuele info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Den Dolder die bij je thuis komt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €160,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Den Dolder

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze vakman bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe je een voordelig energielabel in Den Dolder moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (3734) om een erkend deskundige in Den Dolder op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Zorg dat je de belangrijke details van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Den Dolder kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €190,00 – €410,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Den Dolder. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Bilthoven, Austerlitz, Woerdense Verlaat, Wilnis en Waverveen. De geschatte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende variabelen.

 1. De grootte van de woning (appartement, villa, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningWoonruimte (m2)Tariefschatting
Studio/Appartement60 m2€ 168,00
Tussenwoning125 m2€ 216,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 281,00
Villa185 m2€ 370,00
Geschatte kosten woninglabel Den Dolder.

Bekwame energieadviseurs in Den Dolder vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Den Dolder. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek tref je bevoegde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je direct een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas als het huis goed geïsoleerd is kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over G energielabel.

Let op: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Den Dolder

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettige leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Den Dolder kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2001 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2003Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1974 – 1981Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1969 – 1975Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1930Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Hierdoor gaan de stookkosten direct omlaag en heb je een gezond klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3600 – €60001075 m3€742
Vloerisolatie€1500 – €3300335 m3€231
Spouwmuurisolatie€1300 – €2500885 m3€611
HR++ glas€1550 – €2700500 m3€345
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5200 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-den-dolder-3734

Energielabel voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportgebouwen, retailpanden, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Verplichting energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een woning is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) en kan oplopen tot F en G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Kan je geen geldig label aantonen, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Den Dolder thuis laten komen. Op de website QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een adviseur bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De deskundige berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Zeist).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een expert controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen tussen de €180,00 – €425,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Den Dolder kan je goedkoper doen door verschillende energiebedrijven naast elkaar te zetten die diensten leveren in de provincie Utrecht.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (3734) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Den Dolder opvragen.

Plaats een reactie