Energielabel Godlinze

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Godlinze? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en biedt concrete mogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Godlinze verplicht. Op deze website lees je actuele info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Godlinze die jouw woning opneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €170,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Godlinze

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Per 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur laten komen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Godlinze moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (9908) om een erkend deskundige in Godlinze op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik op een adviseur en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle benodigde informatie van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en neemt de woning op. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Godlinze maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het label met alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €170,00 & €350,00. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Godlinze. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Losdorp, Bierum, Holwierde, Krewerd en Garnwerd. De definitieve tarieven hangen af van velerlei factoren.

 1. Hoe groot het huis is (hoekwoning, villa, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningM2 woonoppervlakteKosten
Klein appartement65 m2€ 176,00
Rijtjeshuis110 m2€ 201,00
Geschakeld huis140 m2€ 278,00
Losse woning185 m2€ 367,00
Kostenoverzicht woninglabel Godlinze.

Alle energieadviseurs in Godlinze vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Godlinze. De website om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van bekwame experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbouwen naar een label A/B/C huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Zo realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Vereenvoudigd energielabel.

Adviezen: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Godlinze

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt profiteren van interessante subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Godlinze is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2023Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2007De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 1999Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1974 – 1983De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1967 – 1976Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1950 – 1969Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1934Enkel glas vervangen + isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Dankzij isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar geef inzicht in de vermoedelijke staat. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder check je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3500 – €5500895 m3€591
Vloerisolatie€1600 – €3800265 m3€175
Spouwmuurisolatie€1250 – €2350780 m3€515
HR++ glas€2000 – €2750415 m3€273,9
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-godlinze-9908

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, showrooms, en publieke gebouwen zoals verpleeghuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? In die situaties moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Snelste energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A & B (zeer zuinig) en kan oplopen tot label G (minder energiezuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen label bekend, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Godlinze bij je thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een vakman komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Delfzijl).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De deskundige onderzoekt de leeftijd van de woning, woningtype, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van het object en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van een energielabel liggen tussen de €140,00 & €445,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Godlinze kun jij het beste doen door enkele energiedeskundigen te vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Groningen.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien check je de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (9908) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Godlinze opvragen.

Plaats een reactie