Energielabel Zwartemeer

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zwartemeer? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit keurmerk laat zien hoe energiezuinig een woning is en biedt praktische opties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Zwartemeer verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij praktische info over hoe je het label aanvraagt. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (zuinig) t/m F/G (heel onzuinig).
 • Voorheen vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Zwartemeer die jouw woning helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €195,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zwartemeer

Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-vakman moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Zwartemeer moet aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (7894) om een erkend deskundige in Zwartemeer te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Klik op een energie-expert en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van jouw huis paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Zwartemeer beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label met daarbij de specificaties en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 – €405,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Zwartemeer. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Erica, Nieuw-Dordrecht en Barger-Compascuum. De offerte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende zaken.

 1. De grootte van de woning (villa, vrijstaand, tussenwoning, appartement, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningM2 woonruimtePrijsindicatie
Klein appartement60 m2€ 175,00
Rijtjeswoning100 m2€ 218,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 272,00
Vrijstaand175 m2€ 359,00
Gemiddelde kosten woninglabel Zwartemeer.

Energieadviseurs in Zwartemeer vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Zwartemeer. De officiële website om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van gecertificeerde experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel hypotheek.

Tip: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Zwartemeer

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Zwartemeer kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2006Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1987 – 2002driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1976 – 1984Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1965 – 1977Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1941Enkel glas vervangen + isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand doorzoek je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

Soort isolatieTarievenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3100 – €60001060 m3€742
Vloerisolatie€1300 – €3700380 m3€266
Spouwmuurisolatie€1100 – €2000885 m3€620
HR++ glas€1800 – €2500400 m3€280
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4400 en verdien je terug in 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-zwartemeer-7894

Energielabel voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, pensions, en openbare gebouwen zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimte? In die situaties moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel A / A++.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (maximaal zuinig) en gaat verder tot F / G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Zwartemeer vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De expert komt langs en inspecteert de gehele woning. De deskundige bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Emmen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De inspecteur inspecteert het bouwjaar van het gebouw, woningtype, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze details berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 – €405,00. De prijsindicatie ligt aan de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zwartemeer is het voordeligst te realiseren door enkele energiedeskundigen onder elkaar te zetten die werken in en rondom de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (7894) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Zwartemeer opvragen.

Plaats een reactie