Energielabel Tjalleberd

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Tjalleberd? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit document indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en toont praktische opties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Tjalleberd verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je alle benodigde info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Tjalleberd die de woning ter plaatse opneemt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €130,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Tjalleberd

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een vakbekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte lees je hoe je het voordelig energielabel in Tjalleberd regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8458) om een erkend deskundige in Tjalleberd op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik op een energie-expert en plan een afspraak in. Het is handig als je alle relevante details van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Tjalleberd berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk met daarbij de specificaties en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 & €385,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Tjalleberd. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Gersloot, De Knipe, Katlijk, Mildam en Oranjewoud. De definitieve kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere aspecten.

 1. Het type huis (hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, villa, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeWoonruimte (m2)Onkosten
Appartementje75 m2€ 179,00
Rijtjeshuis115 m2€ 216,00
2-onder-1-kap150 m2€ 285,00
Vrijstaand195 m2€ 351,00
Prijzen woninglabel Tjalleberd.

Erkend deskundige in Tjalleberd vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Tjalleberd. De officiële website om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek tref je bevoegde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omturnen tot een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel F.

Noot: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Tjalleberd

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden royale subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Tjalleberd kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2002 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2001HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1972 – 1981Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1975Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1935Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een label A of B woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de lijst hieronder bekijk je de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenKostenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3900 – €51001140 m3€821
Vloerisolatie€1700 – €3100270 m3€194
Spouwmuurisolatie€1150 – €2150920 m3€662
HR++ glas€1750 – €3000430 m3€309,6
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Kies voor zonnepanelen

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5100 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-tjalleberd-8458

Energielabels voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, zwembaden, pensions, en publiek toegankelijke gebouwen zoals bibliotheken. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? Dan moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energieleveranciers.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (erg zuinig) en gaat verder tot F en G (relatief hoog gebruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Beschik je niet over een label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Tjalleberd bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een specialist bezoekt jou op locatie en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Heerenveen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist kijkt naar de leeftijd van de woning, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €160,00 – €385,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Tjalleberd kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele energieadviseur te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden binnen de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (8458) plus het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Tjalleberd opvragen.

Plaats een reactie