Energielabel Eenrum

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Eenrum? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit label laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en toont belangrijke verbeterpunten om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Eenrum verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je aanvullende info over het regelen en aanvragen van een label. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F & G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Eenrum die de hele woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €150,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Eenrum

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een officiële energieadviseur thuis laten komen. Deze specialist komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Eenrum aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (9967) om een erkend deskundige in Eenrum te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle actuele gegevens van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Eenrum komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van de energie index met alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 & €440,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Eenrum. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Warfhuizen, Leens, Zuurdijk, Wehe-den Hoorn en Schouwerzijl. De offerte kosten kunnen berekend worden d.m.v. verschillende factoren.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, appartement, villa, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningM2 woonoppervlakteTarieven
Appartement60 m2€ 172,00
Tussenwoning130 m2€ 212,00
Hoekwoning165 m2€ 275,00
Villa200 m2€ 357,00
Gemiddelde kosten woninglabel Eenrum.

Gecertificeerde energieadviseurs in Eenrum vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Eenrum. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je bekwame inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning updaten naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel aanpassen.

Adviezen: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Eenrum

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Eenrum kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2022Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2002 – 2008Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1985 – 2000Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1973 – 1980Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1969 – 1975Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1948 – 1966Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1935Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in jouw woning naar buiten gaat. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een aangenaam klimaat in huis. Waar je moet starten heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing (gas)Besparing in €
Dakisolatie€3800 – €52001075 m3€742
Vloerisolatie€1300 – €3600265 m3€183
Spouwmuurisolatie€1400 – €2200960 m3€662
HR++ glas€1750 – €2850380 m3€262,2
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op het dak

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €4700 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-eenrum-9967

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, winkelcentra, en publieke panden zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In die situaties moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over B energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes van 250m2 of groter moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat door tot F of G (zeer onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Eenrum bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door gebruik te maken van Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een expert komt langs en inspecteert de gehele woning. Deze persoon berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Het Hogeland).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De specialist houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, de grootte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van jouw huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel variëren tussen de €140,00 & €400,00. De uiteindelijke prijs ligt aan type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Eenrum kan je doen door diverse energiebedrijven te vergelijken die opereren rondom de provincie Groningen.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (9967) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Eenrum opvragen.

Plaats een reactie