Energielabel Hengevelde

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hengevelde? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het label laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft nuttige mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Hengevelde verplicht. Op deze pagina vind je nuttige info over het checken en aanvragen van het label. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Hengevelde die jouw woning helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €110,00 en €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hengevelde

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-expert komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Hengevelde moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (7496) om een erkend deskundige in Hengevelde te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een energiedeskundige en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele informatie van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Hengevelde kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €195,00 & €370,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Hengevelde. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Ambt Delden, Delden, Diepenheim, Markelo en Goor. De definitieve kosten worden berekend middels een aantal aspecten.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, tussenwoning, villa, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningtypeAantal m2Prijzen
Appartementje55 m2€ 166,00
Rijtjeshuis105 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 293,00
Villa175 m2€ 355,00
Gemiddelde kosten woninglabel Hengevelde.

De beste energieadviseurs in Hengevelde vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Hengevelde. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met officiële specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Voorlopig energielabel.

Tips: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Hengevelde

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt profiteren van gunstige subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Hengevelde kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1999 – 2007Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2002Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1980Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1978Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1951 – 1966HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1944Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Hierdoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een prettiger leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. In het schema hierna check je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3700 – €5600855 m3€590
Vloerisolatie€1200 – €3700370 m3€255
Spouwmuurisolatie€1200 – €2150845 m3€583
HR++ glas€1950 – €2950435 m3€300,15
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €5200 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-hengevelde-7496

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, warenhuizen, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dit scenario moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten organisaties in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Bouwkundig rapport.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (groen label) en kan oplopen tot F of G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in Hengevelde laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een deskundige bezoekt jou op locatie en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Hof van Twente).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het type huis, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van een energielabel variëren tussen de €180,00 – €360,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hengevelde doe je door verschillende aanbieders te contacteren die opereren rondom de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (7496) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Hengevelde opvragen.

Plaats een reactie