Energielabel Landsmeer

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Landsmeer? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit milieulabel geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en toont praktische mogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Landsmeer verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je nuttige info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Landsmeer die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €190,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Landsmeer

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Landsmeer kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1121) om een erkend deskundige in Landsmeer te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle relevante details van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Landsmeer maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het document incl. de geconstateerde punten en verbetermogelijkheden. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €130,00 en €420,00. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Landsmeer. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Diemen, Amsterdam, Het Hogeland, Delfzijl en Loppersum. De uiteindelijke tarieven komen tot stand door verscheidene zaken.

 1. Type woning (appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisM2 woonoppervlaktePrijsindicatie
Studio/Appartement75 m2€ 168,00
Tussenwoning125 m2€ 210,00
Geschakeld huis165 m2€ 294,00
Vrijstaand190 m2€ 362,00
Kostenoverzicht woninglabel Landsmeer.

De beste energieadviseurs in Landsmeer vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Landsmeer. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register doorzoek je gecertificeerde experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Snelste energielabel.

Belangrijk: Op de website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Landsmeer

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Landsmeer kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2000 – 2006Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1985 – 2003Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1973 – 1982Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1966 – 1979Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1930Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Type isolatieKostenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5400875 m3€578
Vloerisolatie€1300 – €3700270 m3€178
Spouwmuurisolatie€1300 – €2100810 m3€535
HR++ glas€2000 – €2950505 m3€333
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5500 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-landsmeer-1121

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, retailpanden, en publiek toegankelijke panden zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Energielabel verplicht.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot G (zeer onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Landsmeer vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze inspecteur komt langs en loopt alle onderdelen van het huis na. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Landsmeer).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur kijkt naar het bouwjaar van het huis, het type woning, oppervlakte en overige onderdelen als soort glas, de isolatiewerkzaamheden, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen vaak tussen de €185,00 en €445,00. De totale kostprijs ligt aan het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Landsmeer kun jij het beste doen door veel adviesbedrijven te benaderen die diensten leveren binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (1121) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Landsmeer opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie