Energielabel Den Ilp

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Den Ilp? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het informatielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en toont nuttige opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Den Ilp verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij aanvullende info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F & G (hoog verbruik).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Den Ilp die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €120,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Den Ilp

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-vakman komt langs en neemt de woning op. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand lees je hoe jij het voordelig energielabel in Den Ilp moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (1127) om een erkend deskundige in Den Ilp op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Selecteer een adviseur en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Den Ilp beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie sturen ze een PDF op van het label inclusief alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €135,00 en €380,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Den Ilp. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Schiphol-Rijk, Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht en Stitswerd. De offerte tarieven worden berekend middels de volgende factoren.

 1. Categorie woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisOppervlaktePrijsindicatie
Appartementje50 m2€ 184,00
Rijtjeswoning115 m2€ 202,00
2-onder-1-kap165 m2€ 284,00
Villa200 m2€ 367,00
Actuele kosten woninglabel Den Ilp.

Toonaangevende energieadviseurs in Den Ilp vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Den Ilp. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek tref je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Zo realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel hypotheek.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Den Ilp

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond leefklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt gunstige subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Den Ilp kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2002 – 2008Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1986 – 2004Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1976 – 1985Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1965 – 1974Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1943Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een optimaal wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Hieronder bieden wij de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatiePrijzenBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3900 – €5300820 m3€558
Vloerisolatie€1600 – €3100255 m3€173
Spouwmuurisolatie€1100 – €2100720 m3€490
HR++ glas€1700 – €2650345 m3€234,6
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4500 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-den-ilp-1127

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, winkelcentra, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel A / A++.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg zuinig) en kan oplopen tot label G (zeer onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Den Ilp bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De adviseur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De adviseur beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Landsmeer).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een adviseur bekijkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, grootte van de woning en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €110,00 & €365,00. De investering heeft te maken met type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Den Ilp kan je goedkoper doen door verschillende adviesbedrijven te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Noord-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor surf je naar energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (1127) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Den Ilp opvragen.

Plaats een reactie