Energielabel Snakkerburen

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Snakkerburen? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het keurmerk toont hoe energiezuinig een woning is en biedt nuttige mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Snakkerburen verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij praktische informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F of G (slecht voor het milieu).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Snakkerburen die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost tegenwoordig tussen de €135,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Snakkerburen

Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in Snakkerburen moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (9083) om een erkend deskundige in Snakkerburen op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een energie-specialist en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Snakkerburen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het label met een toelichting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €180,00 & €410,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Snakkerburen. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Miedum, Lekkum, St.-Jacobiparochie, Oudebildtzijl en Vrouwenparochie. De totale prijzen hangen af van meerdere variabelen.

 1. Het soort huis (twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning, appartement, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeOppervlakteKostprijs
Studio/Appartement50 m2€ 170,00
Rijtjeswoning115 m2€ 201,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 272,00
Villa185 m2€ 356,00
Gemiddelde kosten woninglabel Snakkerburen.

Alle energieadviseurs in Snakkerburen vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Snakkerburen. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar doorzoek je deskundige experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over F energielabel.

Let op: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Snakkerburen

 • Een milieuvriendelijke woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Snakkerburen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2002 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1986 – 2001Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1984Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1970 – 1977Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1927Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een gezonde leefomgeving. Waar je moet beginnen hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder check je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Manier van isolerenPrijsGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3600 – €58001185 m3€841
Vloerisolatie€1000 – €3900330 m3€234
Spouwmuurisolatie€1250 – €2250755 m3€536
HR++ glas€1950 – €2900400 m3€284
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-snakkerburen-9083

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, winkelcentrums, en openbare panden zoals ziekenhuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten bedrijven en organisaties in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Energiemaatschappijen.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) tot de rode labels F en G (hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Snakkerburen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een deskundige komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Leeuwarden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman bekijkt de bouwperiode, woningtype, oppervlakte en overige onderdelen als soort glas, de manieren van isoleren, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Vervolgens zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €155,00 en €360,00. De definitieve prijs hangt af van de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Snakkerburen is over het algemeen gunstiger door veel energiedeskundigen te contacteren die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien check je de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (9083) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Snakkerburen opvragen.

Plaats een reactie