Energielabel Lisse

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Lisse? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het document geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Lisse verplicht. Op onze energielabel-vergelijker bieden wij nuttige informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Lisse die jouw huis opneemt en het label registreert.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €115,00 & €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lisse

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een bevoegde energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Lisse moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (2161) om een erkend deskundige in Lisse op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en neemt de woning op. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Lisse stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van de energie index met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €175,00 en €445,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Lisse. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort en Haarlem. De definitieve kosten komen tot stand door verschillende onderdelen.

 1. Type woning (hoekwoning, appartement, villa, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie woningM2 woonoppervlaktePrijzen
Appartementje80 m2€ 164,00
Rijtjeshuis130 m2€ 211,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 287,00
Losse woning175 m2€ 371,00
Geschatte kosten woninglabel Lisse.

Alle energieadviseurs in Lisse vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Lisse. Het portaal om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin vergelijk je bevoegde deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je simpel en snel een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energiemaatschappijen.

Let op: Via het platform Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Lisse

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt profiteren van zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Lisse is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2012 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2001 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1983 – 1999Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1971 – 1980Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1966 – 1976Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1951 – 1967Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1929Isoleren van de gehele woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat warme lucht naar buiten ontsnapt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en dat leidt tot een gezond leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder vind je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing GasBesparing
Dakisolatie€3600 – €59001100 m3€737
Vloerisolatie€1800 – €4000300 m3€201
Spouwmuurisolatie€1300 – €2350750 m3€503
HR++ glas€2000 – €2700515 m3€345
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen op je dak

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-lisse-2161

Energielabel voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, universiteiten, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel A / A++.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal zuinig) tot en met G (erg onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Lisse vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De adviseur zal thuis langskomen en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze expert berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Lisse).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen vaak tussen de €100,00 & €425,00. De prijsindicatie wordt bepaald door de grootte van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lisse is het voordeligst te realiseren door lokale adviesbedrijven te benaderen die diensten leveren rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (2161) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Lisse opvragen.

Plaats een reactie