Energielabel Zeerijp

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Zeerijp? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit informatielabel toont hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft gerichte mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Zeerijp verplicht. Op ons energielabel-platform tref je alle benodigde informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F & G (niet duurzaam).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Zeerijp die het huis inspecteert en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 & €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zeerijp

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een bekwame energieadviseur uitnodigen. Deze specialist zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Zeerijp aanvraagt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (9914) om een erkend deskundige in Zeerijp op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een deskundige en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van de woning kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de inspectie van de woning te doen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Zeerijp beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk met alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €130,00 – €435,00. In het onderstaand overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Zeerijp. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Eenum, Leermens, Oosterwijtwerd, Spijk en Godlinze. De uiteindelijke tarieven worden berekend middels velerlei factoren.

 1. Type en leeftijd huis (vrijstaand, villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningGrootteGeschatte kosten
Appartementje65 m2€ 175,00
Tussenwoning130 m2€ 214,00
2-onder-1-kap160 m2€ 279,00
Losse woning185 m2€ 355,00
Prijzen woninglabel Zeerijp.

Erkend deskundige in Zeerijp vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Zeerijp. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database vind je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Snelste energielabel.

Tip: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zeerijp

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Zeerijp kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2022Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2002 – 2005Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 2000Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1972 – 1981Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1970 – 1978Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1965HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1944Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte verloren gaat. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en krijg je een aangenaam warm huis. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder check je de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

IsolatieTarievenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3200 – €5600920 m3€653
Vloerisolatie€1800 – €3600290 m3€206
Spouwmuurisolatie€1300 – €2250805 m3€572
HR++ glas€1700 – €2700440 m3€312,4
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Investeer in zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-zeerijp-9914

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportgebouwen, winkels, en openbare panden zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel check.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (duurzaam) tot en met de rode labels F en G (zeer hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Zeerijp langs laten komen. Middels de database van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een specialist zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze persoon rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Loppersum).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert analyseert het bouwjaar, het type huis, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse kan worden berekend wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van woonunit en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van je energielabel schommelen tussen de €190,00 & €410,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zeerijp is over het algemeen gunstiger door lokale leveranciers te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Groningen.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (9914) en huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Zeerijp opvragen.

Plaats een reactie