Energielabel Leermens

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Leermens? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is en toont concrete mogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Leermens verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je alle benodigde informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (zuinig) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • Tot voor kort vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Leermens die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €185,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Leermens

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-vakman zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Leermens kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (9912) om een erkend deskundige in Leermens te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Leermens rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van de energie index met een uitgebreide samenvatting en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €100,00 & €350,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Leermens. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Oosterwijtwerd, Spijk, Godlinze, Losdorp en Bierum. De totale tarieven hangen af van verschillende factoren.

 1. Het soort huis (villa, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisAantal m2Onkosten
Appartement70 m2€ 178,00
Rijtjeshuis120 m2€ 216,00
2-onder-1-kap160 m2€ 294,00
Losse woning180 m2€ 358,00
Kostenoverzicht woninglabel Leermens.

Energieadviseurs in Leermens vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Leermens. De website om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis transformeren naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel aanvragen.

Belangrijk: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Leermens

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden allerlei subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Leermens kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2023Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2000 – 2008Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1985 – 1999Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1974 – 1981Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1970 – 1976Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1927Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Hiermee bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In onderstaand schema bekijk je de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijzenBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3700 – €6000910 m3€628
Vloerisolatie€1400 – €3900280 m3€193
Spouwmuurisolatie€1200 – €2350795 m3€549
HR++ glas€1550 – €2950430 m3€296,7
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Voordelen zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5400 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-leermens-9912

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijspanden, hotels, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In dat kader moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energielabel verbeteren.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare panden van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A/B (maximaal zuinig) en loopt op tot F en G (niet milieuvriendelijk).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Leermens uitnodigen. Via het platform Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De adviseur komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Deze expert berekent de energieprestaties het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Loppersum).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De vakman onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort huis, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, type isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van het energielabel variëren tussen de €200,00 – €385,00. De prijsindicatie is afhankelijk van het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Leermens is het voordeligst te realiseren door diverse energieadviseur te vergelijken die actief zijn rondom de provincie Groningen.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor surf je naar het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (9912) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Leermens opvragen.

Plaats een reactie