Energielabel Froombosch

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Froombosch? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit document geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt handige mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Froombosch verplicht. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over het aanvragen van een nieuw label. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Froombosch die de woning komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €195,00 – €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Froombosch

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-vakman moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Froombosch moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (9619) om een erkend deskundige in Froombosch te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Neem contact op met energiedeskundige en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk gegevens van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en neemt de woning op. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Froombosch stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het certificaat met alle kenmerken en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel komen uit tussen de €165,00 & €385,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Froombosch. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Woudbloem, Harkstede, Scharmer, Kolham en Harkstede. De totale tarieven komen tot stand door meerdere factoren.

 1. De grootte van de woning (tussenwoning, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningM2 woonruimteKostprijs
Appartement70 m2€ 168,00
Rijtjeswoning105 m2€ 202,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 276,00
Villa175 m2€ 375,00
Actuele kosten woninglabel Froombosch.

Officiële energieadviseurs in Froombosch vergelijken

Deze week het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Froombosch. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek vind je bekwame inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In het vervolgtraject verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel A / A++.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Froombosch

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er gelden veel subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Froombosch is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2022Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2000 – 2009Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 2004Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1973 – 1981Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1974Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1946 – 1967Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1927Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte verloren gaat. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een comfortabel klimaat in huis. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenPrijsGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €5500800 m3€520
Vloerisolatie€1600 – €3400365 m3€237
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000850 m3€553
HR++ glas€2000 – €2500345 m3€224,25
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-froombosch-9619

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, zwembaden, hotels, en publieke gebouwen zoals een station. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten ondernemingen in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel F.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) tot de rode labels F en G (hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Heb je geen geldig label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Froombosch thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De expert komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Midden-Groningen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De deskundige controleert het bouwjaar, het type woning, m2 woonruimte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, het soort isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van woonunit en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen tussen de €145,00 en €360,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Froombosch kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energiebedrijven te benaderen die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Groningen.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (9619) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Froombosch opvragen.

Plaats een reactie