Energielabel Kilder

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kilder? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit certificaat geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft belangrijke suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Kilder verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl vind je praktische informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • Voorheen vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Kilder die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €140,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kilder

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hierna bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Kilder aanvraagt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (7035) om een erkend deskundige in Kilder op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een specialist en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke details van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en neemt de woning op. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Kilder stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het label met een uitgebreide samenvatting en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €155,00 – €390,00. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Kilder. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Wehl, Halle, Zelhem, Gaanderen en Hummelo. De tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning, villa, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie woningM2 woonoppervlakteOnkosten
Klein appartement70 m2€ 166,00
Tussenwoning100 m2€ 205,00
Geschakelde woning155 m2€ 272,00
Losse woning185 m2€ 373,00
Kostenoverzicht woninglabel Kilder.

Gecertificeerde energieadviseurs in Kilder vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Kilder. De website om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar vind je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis renoveren naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In het vervolgtraject leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Bouwkundig rapport.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Kilder

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van allerlei subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Kilder kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1998 – 2009Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 2001Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1974 – 1984De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1969 – 1975Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1928Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Zo gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet beginnen hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder doorzoek je de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenPrijsBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3500 – €50001130 m3€814
Vloerisolatie€1000 – €4000235 m3€169
Spouwmuurisolatie€1500 – €2450880 m3€634
HR++ glas€1850 – €2600330 m3€237,6
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-kilder-7035

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, zwembaden, restaurants, en publieke panden zoals ziekenhuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die werkzaam zijn in publieke ruimtes vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel hypotheek.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (groen label) en gaat verder tot F / G (minder energiezuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Kilder bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De specialist moet fysiek bij je thuis komen en zal het huis volledig inspecteren. Deze expert stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Montferland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De adviseur kijkt naar de bouwperiode, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 – €440,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kilder is het voordeligst te realiseren door enkele leveranciers te gaan vergelijken die opereren in de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien check je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (7035) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Kilder opvragen.

Plaats een reactie