Energielabel Ginnum

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ginnum? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel vertelt hoe zuinig jouw woning is en toont concrete suggesties om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Ginnum verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je uitgebreide info over het checken en aanvragen van het certificaat. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F & G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Ginnum die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €140,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ginnum

Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Ginnum kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (9174) om een erkend deskundige in Ginnum te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële gegevens van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Ginnum bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het document met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 & €435,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Ginnum. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Hegebeintum, Ferwert, Blije, Buren en Nes. De offerte tarieven komen tot stand door een aantal onderdelen.

 1. Categorie huis (villa, appartement, hoekwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeGroottePrijsindicatie
Studio/Appartement75 m2€ 181,00
Tussenwoning125 m2€ 208,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 275,00
Vrijstaand185 m2€ 357,00
Geschatte kosten woninglabel Ginnum.

Deskundige energieadviseurs in Ginnum vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Ginnum. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over A energielabel.

Let op: Via het platform Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Ginnum

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt veel subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Ginnum kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2023Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2002 – 2004Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1985 – 1999Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1976 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1968 – 1974Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1946 – 1968Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1930Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig huis. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een prettiger leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder doorzoek je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

IsolatieTarievenGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €58001035 m3€693
Vloerisolatie€1700 – €3300385 m3€258
Spouwmuurisolatie€1350 – €2100725 m3€486
HR++ glas€1650 – €2800440 m3€294,8
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen installeren

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4900 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-ginnum-9174

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportgebouwen, restaurants, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat kader moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over F energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (groen label) en gaat door tot label G (erg onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Ginnum laten komen. Aan de hand van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De inspecteur komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze specialist komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Noardeast-Fryslân).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige bekijkt het bouwjaar van de woning, het soort huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen tussen de €165,00 en €380,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ginnum doe je door velerlei energieadviseur te contacteren die werkzaam zijn rondom de provincie Friesland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor bezoek je het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (9174) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Ginnum opvragen.

Plaats een reactie