Energielabel Nes

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nes? Per 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit keurmerk toont hoe milieuvriendelijk een huis is en toont gerichte suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Nes verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je praktische informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F/G (zeer hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Nes die jouw woning helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €135,00 – €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nes

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een erkend deskundige energieadviseur laten komen. Deze energie-expert bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Nes moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (9163) om een erkend deskundige in Nes te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een van de aangesloten adviseurs en bel of mail voor een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële gegevens van jouw huis paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Nes komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label met daarbij de specificaties en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €100,00 en €415,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Nes. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Ballum, Hollum, Bornwird, Raard en Foudgum. De uiteindelijke kosten kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene zaken.

 1. De grootte van de woning (villa, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisGroottePrijzen
Appartementje50 m2€ 171,00
Rijtjeswoning115 m2€ 203,00
Hoekwoning165 m2€ 293,00
Vrijstaand185 m2€ 362,00
Kostenoverzicht woninglabel Nes.

Alle energieadviseurs in Nes vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Nes. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register tref je deskundige adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je simpel en snel een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel lening.

Let op: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Nes

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er bestaan verscheidene subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Nes kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2022Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1999 – 2008Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 1999Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1973 – 1984Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1966 – 1977Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1946 – 1968HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1942Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand check je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €54001010 m3€737
Vloerisolatie€1800 – €3900360 m3€263
Spouwmuurisolatie€1500 – €2300700 m3€511
HR++ glas€1700 – €2600415 m3€302,95
De totale kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5200 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-nes-9163

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportgebouwen, winkelcentrums, en publieke panden zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over A energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg zuinig) en gaat verder tot label G (niet duurzaam).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Nes uitnodigen. Op de website QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De inspecteur komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze expert berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Ameland).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De inspecteur houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, woningtype, m2 woonruimte en andere aspecten als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel komen uit tussen de €125,00 en €450,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nes kun jij het beste doen door lokale aanbieders onder elkaar te zetten die actief zijn rondom de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (9163) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Nes opvragen.

Plaats een reactie