Energielabel Warfstermolen

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Warfstermolen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit milieulabel toont hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt handige suggesties om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Warfstermolen verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je alle benodigde informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Warfstermolen die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €170,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Warfstermolen

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een officiële energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze adviseur zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht lees je hoe jij het voordelig energielabel in Warfstermolen aanvraagt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (9852) om een erkend deskundige in Warfstermolen te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je de belangrijke details van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Warfstermolen bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het document met alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €150,00 – €420,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Warfstermolen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Burum, Visvliet, Pieterzijl, Grijpskerk en Niezijl. De geschatte tarieven worden berekend middels de volgende onderdelen.

 1. Type woning (villa, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisWoonoppervlakteKostprijs
Appartement65 m2€ 163,00
Tussenwoning120 m2€ 217,00
Geschakelde woning155 m2€ 288,00
Villa185 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Warfstermolen.

Erkend deskundige in Warfstermolen vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Warfstermolen. De officiële website om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je officiële vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Snel energielabel aanvragen.

Belangrijk: Via het platform Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Warfstermolen

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Warfstermolen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2023All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1997 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2004Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1983Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1970 – 1974Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1943Vloer, dak en muren isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een aangenaam warm huis. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Onderstaand bieden wij de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijsGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €53001185 m3€770
Vloerisolatie€1200 – €3200350 m3€228
Spouwmuurisolatie€1050 – €2150950 m3€618
HR++ glas€2000 – €2600515 m3€334,75
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Een huis verwarmen kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5000 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-warfstermolen-9852

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, restaurants, en openbare panden zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel opvragen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) en kan oplopen tot G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Warfstermolen bij je thuis laten komen. Op www.Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze deskundige zal thuis langskomen en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze specialist beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Noardeast-Fryslân).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een vakman inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, m2 woonruimte en andere eigenschappen als type glas, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van je energielabel variëren tussen de €175,00 & €405,00. De investering ligt aan de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Warfstermolen doe je door diverse energieadviseur onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden binnen de provincie Friesland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (9852) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Warfstermolen opvragen.

Plaats een reactie