Energielabel De Zilk

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in De Zilk? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit label vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont concrete opties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in De Zilk verplicht. Op onze energielabel-vergelijker bieden wij aanvullende info over het regelen en aanvragen van een label. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (zuinig) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in De Zilk die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €185,00 en €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Zilk

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-deskundige komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in De Zilk aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (2191) om een erkend deskundige in De Zilk te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke informatie van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in De Zilk komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het label inclusief een duidelijke onderbouwing en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €135,00 – €395,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige De Zilk. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Sassenheim, Lisserbroek, Kaag, Buitenkaag en Abbenes. De offerte kosten hangen af van verscheidene zaken.

 1. Hoe groot het huis is (hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning, villa, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningGrootteKostprijs
Klein appartement75 m2€ 180,00
Rijtjeswoning120 m2€ 216,00
2-onder-1-kap140 m2€ 285,00
Vrijstaand195 m2€ 371,00
Geschatte kosten woninglabel De Zilk.

Bekwame energieadviseurs in De Zilk vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel De Zilk. Het platform om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin doorzoek je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over G energielabel.

Noot: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning De Zilk

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in De Zilk kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1999 – 2006Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1983 – 2001Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1974 – 1984Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1970 – 1979Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1930Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een label A of B woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een lekker warm huis. Waar je moet starten hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand check je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3800 – €51001045 m3€690
Vloerisolatie€2000 – €3400295 m3€195
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400900 m3€594
HR++ glas€1650 – €2800520 m3€343,2
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5500 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-de-zilk-2191

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportfaciliteiten, showrooms, en publiek toegankelijke panden zoals verzorgingshuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorplekken? In dat geval moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook informatie over Verplichting energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zuinig) en gaat door tot G (erg onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in De Zilk uitnodigen. Middels de database van Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een specialist moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Noordwijk).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige checkt de bouwperiode, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van jouw huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Vervolgens wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 & €390,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Zilk kan je doen door vele adviesbedrijven te benaderen die werken rondom de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (2191) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis De Zilk opvragen.

Plaats een reactie