Energielabel Noordwijkerhout

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Noordwijkerhout? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont nuttige suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Noordwijkerhout verplicht. Op deze pagina vind je nuttige info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (groen label) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Noordwijkerhout die de woning inspecteert en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €195,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Noordwijkerhout

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-vakman komt langs en neemt de woning op. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Noordwijkerhout regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (2210) om een erkend deskundige in Noordwijkerhout op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een energie-specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante gegevens van het huis kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Noordwijkerhout stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 – €420,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Noordwijkerhout. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in De Zilk, Sassenheim, Lisserbroek, Kaag en Buitenkaag. De tarieven wordt bepaald door een aantal zaken.

 1. Categorie woning (villa, vrijstaand, hoekwoning, appartement, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeGrootteTariefschatting
Appartementje60 m2€ 175,00
Rijtjeswoning100 m2€ 203,00
2-onder-1-kap165 m2€ 274,00
Vrijstaand175 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Noordwijkerhout.

Toonaangevende energieadviseurs in Noordwijkerhout vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Noordwijkerhout. De website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis transformeren naar een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel vakantiehuis.

Adviezen: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Noordwijkerhout

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er bestaan diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Noordwijkerhout kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1999 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1986 – 2002Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1971 – 1982De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1978Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1929Isolatie van vloer, dak en muren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een duurzame woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige staat van de woning. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. Hieronder check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeKostenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €56001050 m3€704
Vloerisolatie€1900 – €3900300 m3€201
Spouwmuurisolatie€1200 – €2000905 m3€606
HR++ glas€1900 – €2550525 m3€351,75
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €4000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-noordwijkerhout-2210

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportfaciliteiten, winkels, en publieke gebouwen zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In die situaties moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A of B (erg zuinig) en kan oplopen tot F of G (niet duurzaam).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Noordwijkerhout uitnodigen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De expert moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De deskundige beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Noordwijk).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, woonoppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel schommelen tussen de €165,00 en €440,00. De uiteindelijke prijs hangt af van de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Noordwijkerhout is het voordeligst te realiseren door vele aanbieders onder elkaar te zetten die actief zijn rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer de postcode (2210) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Noordwijkerhout opvragen.

Plaats een reactie