Energielabel Siegerswoude

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Siegerswoude? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit document laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft belangrijke verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Siegerswoude verplicht. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over het aanvragen van een nieuw label. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (heel onzuinig).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Siegerswoude die het huis inspecteert en het label registreert.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €125,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Siegerswoude

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Siegerswoude regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (9248) om een erkend deskundige in Siegerswoude te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je de belangrijke gegevens van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de inspectie van de woning te doen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Siegerswoude beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het document met daarin uitleg en adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €180,00 & €350,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Siegerswoude. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Ureterp, Olterterp, Nij Beets, Beetsterzwaag en Bakkeveen. De offerte tarieven wordt bepaald door verscheidene aspecten.

 1. Het soort woning (villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningOppervlakteGeschatte kosten
Appartementje55 m2€ 181,00
Rijtjeshuis110 m2€ 223,00
Hoekwoning150 m2€ 274,00
Losse woning200 m2€ 360,00
Geschatte kosten woninglabel Siegerswoude.

Bevoegde energieadviseurs in Siegerswoude vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Siegerswoude. Het adres om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek vind je erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel check.

Tip: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Siegerswoude

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt verschillende subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Siegerswoude kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2023Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1999 – 2005Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1986 – 2002Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1973 – 1980Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1969 – 1975Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1947 – 1966Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1942Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een optimale leefomgeving. Waar je moet starten wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenTarievenBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€3100 – €52001165 m3€827
Vloerisolatie€1500 – €4000315 m3€224
Spouwmuurisolatie€1000 – €2200855 m3€607
HR++ glas€1800 – €2550355 m3€252,05
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €5200 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-siegerswoude-9248

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, winkelcentra, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een station. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel D.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen van meer dan 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energieverbruik van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) tot en met de rode labels F en G (rood, hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Siegerswoude bij je thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De deskundige komt bij je thuis en neemt de woning op. Deze persoon rekent alles door, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Opsterland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een specialist controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort huis, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen tussen de €195,00 en €430,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Siegerswoude is het voordeligst te realiseren door verschillende adviesbedrijven onder elkaar te zetten die diensten leveren in en rondom de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (9248) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Siegerswoude opvragen.

Plaats een reactie