Energielabel Oudesluis

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oudesluis? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het informatielabel vertelt hoe zuinig jouw woning is en geeft handige mogelijkheden om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Oudesluis verplicht. Op onze energielabel-vergelijker ontdek je praktische informatie over het regelen en aanvragen van een label. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Oudesluis die het huis inspecteert en het label registreert.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €140,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oudesluis

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-expert huur je als het ware in bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Oudesluis kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (1757) om een erkend deskundige in Oudesluis op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een adviseur en plan een afspraak in. Het is handig als je alle actuele details van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Oudesluis kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van de energie index met alle resultaten en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €190,00 & €385,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Oudesluis. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in t Zand, Petten, Burgerbrug, Sint Maartensvlotbrug en Sint Maartensbrug. De definitieve tarieven komen tot stand door verscheidene factoren.

 1. Categorie huis (appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningOppervlakteTariefschatting
Appartementje75 m2€ 178,00
Tussenwoning100 m2€ 211,00
Geschakelde woning150 m2€ 293,00
Losse woning180 m2€ 353,00
Prijzen woninglabel Oudesluis.

Bekwame energieadviseurs in Oudesluis vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Oudesluis. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database tref je bekwame inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je direct een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Bouwkundige keuring.

Noot: Op de website www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Oudesluis

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt veel subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Oudesluis kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1998 – 2004Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1983 – 2002Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1976 – 1980Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1965 – 1979Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1945Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een prettig leefklimaat. Waar je moet starten hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand krijg je inzicht in de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenTarievenBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3400 – €55001090 m3€774
Vloerisolatie€1500 – €3700335 m3€238
Spouwmuurisolatie€1300 – €2000825 m3€586
HR++ glas€2000 – €2750375 m3€266,25
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €4300 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-oudesluis-1757

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, horeca, en openbare panden zoals ziekenhuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat kader moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Energielabel lening.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (maximaal zuinig) en gaat door tot F of G (zeer onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Oudesluis bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze deskundige komt langs en zal het huis volledig inspecteren. Deze expert stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Schagen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist kijkt naar het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 en €390,00. De definitieve prijs hangt af van type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oudesluis kun jij het beste doen door lokale energiedeskundigen te contacteren die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (1757) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Oudesluis opvragen.

Plaats een reactie