Energielabel IJhorst

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in IJhorst? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en toont belangrijke opties om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in IJhorst verplicht. Op deze website lees je nuttige info over de aanvraag van een nieuw label. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F of G (hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in IJhorst die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €155,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in IJhorst

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een bevoegde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze expert huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hieronder leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in IJhorst kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (7955) om een erkend deskundige in IJhorst te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Informeer bij een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële informatie van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in IJhorst stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest sturen ze een PDF op van het keurmerk inclusief alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €170,00 & €350,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige IJhorst. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Rouveen, Rogat, Nijeveen, Wanneperveen en Nieuw-Balinge. De geschatte prijzen komen tot stand door meerdere zaken.

 1. De grootte van de woning (tussenwoning, villa, appartement, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisAantal m2Geschatte kosten
Appartement60 m2€ 160,00
Rijtjeshuis105 m2€ 201,00
2-onder-1-kap150 m2€ 295,00
Losse woning200 m2€ 374,00
Geschatte kosten woninglabel IJhorst.

Energieadviseurs in IJhorst vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel IJhorst. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met bevoegde deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Tip: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning IJhorst

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in IJhorst kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2000 – 2004Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1986 – 1999Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1975 – 1982Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1970 – 1976Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1928Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis zomaar verdwijnt. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook meer wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder bieden wij de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

IsolatieInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €52001165 m3€804
Vloerisolatie€1000 – €4000285 m3€197
Spouwmuurisolatie€1400 – €2150705 m3€486
HR++ glas€1500 – €2850505 m3€348,45
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimale leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen installeren

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-ijhorst-7955

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijsgebouwen, pensions, en openbare panden zoals bibliotheken. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In dat geval moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over hoe energiezuinig een huis is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A & B (duurzaam) tot label G (zeer hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in IJhorst langs laten komen. Aan de hand van QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze deskundige bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze expert komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Staphorst).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur inspecteert de leeftijd van de woning, het soort woning, de grootte en andere aspecten als type glas, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen vaak tussen de €150,00 – €435,00. De totale kostprijs heeft te maken met het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier IJhorst kun jij het beste doen door velerlei adviesbedrijven te contacteren die actief zijn in de provincie Overijssel.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (7955) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis IJhorst opvragen.

Plaats een reactie