Energielabel Kaard

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kaard? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het certificaat indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en toont praktische mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Kaard verplicht. Op onze energielabel-vergelijker vind je actuele info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Kaard die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €190,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kaard

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Kaard kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (8883) om een erkend deskundige in Kaard te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een deskundige en bel of mail voor een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke gegevens van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Kaard maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het certificaat met alle resultaten en suggesties om de woning te verduurzamen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €140,00 – €360,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Kaard. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Hee, West-Terschelling, Midlum, Wijnaldum en Pietersbierum. De definitieve kosten komen tot stand door verschillende onderdelen.

 1. Het soort huis (appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeWoonruimte (m2)Geschatte kosten
Studio/Appartement50 m2€ 175,00
Rijtjeshuis115 m2€ 216,00
Geschakelde woning165 m2€ 280,00
Losse woning180 m2€ 354,00
Geschatte kosten woninglabel Kaard.

Bekwame energieadviseurs in Kaard vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Kaard. De website om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel calculeren.

Let op: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Kaard

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan diverse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Kaard kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2023Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2008Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1985 – 2004driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1973 – 1985Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1970 – 1978Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1930Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een label A of B woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat warme lucht naar buiten ontsnapt. Hierdoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3200 – €5100865 m3€631
Vloerisolatie€1500 – €3100410 m3€299
Spouwmuurisolatie€1150 – €2050720 m3€526
HR++ glas€1900 – €2500510 m3€372,3
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5200 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-kaard-8883

Energielabel voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, hotels, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dat geval moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over C energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfspand is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) tot en met F / G (niet milieuvriendelijk).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Kaard bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels de database van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een specialist bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. De adviseur berekent de energieprestaties het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Terschelling).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €110,00 & €400,00. De definitieve prijs hangt af van het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kaard doe je door verschillende energiebedrijven te contacteren die hun dienst aanbieden rondom de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien check je de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (8883) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Kaard opvragen.

Plaats een reactie