Energielabel Sexbierum

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sexbierum? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en geeft praktische verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Sexbierum verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je nuttige informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Sexbierum die bij je thuis komt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €160,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sexbierum

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Sexbierum kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (8855) om een erkend deskundige in Sexbierum op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-specialist en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële informatie van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Sexbierum beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €110,00 en €360,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Sexbierum. Meteen aan de slag? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Of bekijk adviseurs in Oosterbierum, Klooster Lidlum, Firdgum, Tzummarum en Waaksens. De offerte tarieven worden berekend middels de volgende factoren.

 1. Het soort huis (tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningOppervlakteOnkosten
Appartementje50 m2€ 177,00
Rijtjeshuis125 m2€ 224,00
Geschakeld huis160 m2€ 286,00
Vrijstaand185 m2€ 359,00
Kostenoverzicht woninglabel Sexbierum.

Erkend deskundige in Sexbierum vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Sexbierum. Het adres om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb je een ongunstig energielabel, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omtoveren naareen huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Online energielabel aanvragen.

Belangrijk: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Sexbierum

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Sexbierum kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1997 – 2007Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1987 – 2004Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1972 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1968 – 1975Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1945Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een prettig klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In ons overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieInvesteringBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €5200835 m3€559
Vloerisolatie€1400 – €3500380 m3€255
Spouwmuurisolatie€1200 – €2450975 m3€653
HR++ glas€1650 – €2650480 m3€321,6
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op je dak

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4600 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-sexbierum-8855

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijspanden, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanpassen.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (zuinig) tot label G (ontzettend onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Sexbierum thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De deskundige komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Deze specialist berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Waadhoeke).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De adviseur checkt het bouwjaar, het type gebouw, oppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van het huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van je energielabel komen uit tussen de €130,00 & €445,00. De investering heeft te maken met type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sexbierum is over het algemeen gunstiger door veel adviseurs naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (8855) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Sexbierum opvragen.

Plaats een reactie