Energielabel Lage Vuursche

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lage Vuursche? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label vertelt hoe zuinig jouw woning is en toont praktische verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Lage Vuursche verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je nuttige info over het aanvragen van jouw certificaat. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F of G (heel onzuinig).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Lage Vuursche die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €140,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lage Vuursche

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze deskundige komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Lage Vuursche moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (3749) om een erkend deskundige in Lage Vuursche op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik op een specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle actuele details van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Lage Vuursche rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het document met daarbij de specificaties en verbetermogelijkheden. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 & €450,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Lage Vuursche. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Bosch en Duin en Den Dolder. De tarieven kunnen berekend worden d.m.v. de volgende zaken.

 1. Soort woning (appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningWoonoppervlakteKostprijs
Appartement65 m2€ 165,00
Rijtjeshuis115 m2€ 205,00
2-onder-1-kap145 m2€ 291,00
Losse woning200 m2€ 360,00
Geschatte kosten woninglabel Lage Vuursche.

Bevoegde energieadviseurs in Lage Vuursche vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Lage Vuursche. Het portaal om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier vergelijk je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Verplichting energielabel.

Tips: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Lage Vuursche

 • Een energiezuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er gelden veel subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Lage Vuursche kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1999 – 2008Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1985Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1968 – 1975Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1944Isolatie van vloer, dak en muren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en profiteer je van een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema bieden wij de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €51001100 m3€814
Vloerisolatie€1800 – €4000360 m3€266
Spouwmuurisolatie€1000 – €2350910 m3€673
HR++ glas€1800 – €2550525 m3€388,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4600 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-lage-vuursche-3749

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sportgebouwen, restaurants, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? Dan moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten bedrijven in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en kan oplopen tot F of G (hoog energieverbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Lage Vuursche langs laten komen. Middels QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een expert zal thuis langskomen en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Baarn).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een specialist onderzoekt het bouwjaar, het type woning, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen vaak tussen de €200,00 – €420,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lage Vuursche kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verschillende aanbieders te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Utrecht.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (3749) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Lage Vuursche opvragen.

Plaats een reactie