Energielabel Bears

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Bears? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit milieulabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en biedt concrete opties om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Bears verplicht. Op deze pagina tref je praktische informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Bears die de hele woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €165,00 – €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bears

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur thuis laten komen. Deze specialist komt langs en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Bears moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (9025) om een erkend deskundige in Bears op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je alle essentiële gegevens van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Bears beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het label met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €185,00 & €435,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Bears. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Weidum, Jorwert, Mantgum, Easterwierrum en Tersoal. De definitieve prijzen worden berekend middels meerdere aspecten.

 1. Het soort huis (appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisWoonruimte (m2)Geschatte kosten
Klein appartement55 m2€ 170,00
Rijtjeshuis120 m2€ 216,00
2-onder-1-kap150 m2€ 276,00
Vrijstaand190 m2€ 352,00
Prijzen woninglabel Bears.

Alle energieadviseurs in Bears vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Bears. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je direct een certificaat kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de stappen daarna ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel hypotheek.

Let op: Op de website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Bears

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Bears kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2000 – 2008Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1983 – 2001HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1976 – 1985Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1965 – 1976Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1925Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een warme en zuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een gezond binnenklimaat. Waar je moet starten is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin de woning is neergezet kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Hieronder vind je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzePrijsGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€4000 – €5000995 m3€657
Vloerisolatie€1500 – €3400340 m3€224
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400850 m3€561
HR++ glas€1950 – €2550425 m3€280,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Voordelen zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4900 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-bears-9025

Energielabel voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, showrooms, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel A / A++.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (erg zuinig) en gaat door tot F / G (vervuilend).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Bears bij je thuis laten komen. Via qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De specialist komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Leeuwarden).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, grootte van de woning en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €145,00 & €415,00. De investering wordt bepaald door het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bears kun jij het beste doen door velerlei adviesbedrijven te vergelijken die opereren rondom de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (9025) plus het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Bears opvragen.

Plaats een reactie