Energielabel Jorwert

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Jorwert? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het informatielabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en biedt handige opties om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Jorwert verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Jorwert die jouw huis helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €165,00 – €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Jorwert

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een gecertificeerde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze expert komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Jorwert kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (9023) om een erkend deskundige in Jorwert op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële informatie van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Jorwert stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €145,00 en €445,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Jorwert. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Mantgum, Easterwierrum, Tersoal, Poppenwier en Raerd. De uiteindelijke prijzen wordt bepaald door velerlei factoren.

 1. Soort woning (appartement, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningWoonoppervlakteTarieven
Klein appartement50 m2€ 166,00
Tussenwoning105 m2€ 204,00
2-onder-1-kap160 m2€ 273,00
Vrijstaand190 m2€ 359,00
Gemiddelde kosten woninglabel Jorwert.

Officiële energieadviseurs in Jorwert vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Jorwert. Het adres om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register kom je in contact met erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Snelste energielabel.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Jorwert

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal leefklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt forse subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Jorwert kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2023Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1999 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2000Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1975 – 1985Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1969 – 1976Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1934Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een “groene” woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in de woning verloren gaat. Op die manier bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Waar je moet starten hangt af van de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3200 – €5300985 m3€630
Vloerisolatie€1300 – €3500330 m3€211
Spouwmuurisolatie€1450 – €2400840 m3€538
HR++ glas€1800 – €2600415 m3€265,6
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5400 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-jorwert-9023

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, retailpanden, en publiek toegankelijke panden zoals stadions. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? Op dat moment moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel check.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie benodigd is, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) en loopt op tot F / G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Jorwert thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Deze specialist komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Leeuwarden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De vakman houdt rekening met het bouwjaar van het huis, woningtype, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel variëren tussen de €110,00 – €440,00. De definitieve prijs ligt aan het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Jorwert kan je goedkoper doen door velerlei energie-inspecteurs te contacteren die hun dienst aanbieden rondom de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (9023) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen formeel label en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Jorwert opvragen.

Plaats een reactie