Energielabel Luddeweer

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Luddeweer? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit document geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt concrete maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Luddeweer verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je aanvullende info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog verbruik).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Luddeweer die de woning inspecteert en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €200,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Luddeweer

Het energielabel geeft een indicatie van de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Luddeweer regelt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (9624) om een erkend deskundige in Luddeweer op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle benodigde details van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Luddeweer rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het certificaat met alle resultaten en concrete energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel komen uit tussen de €135,00 – €360,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Luddeweer. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Lageland, Lageland, Slochteren, Froombosch en Woudbloem. De totale tarieven wordt bepaald door verschillende variabelen.

 1. Het soort woning (twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningM2 woonruimtePrijsindicatie
Appartement75 m2€ 176,00
Rijtjeswoning110 m2€ 212,00
Geschakeld huis165 m2€ 287,00
Villa185 m2€ 375,00
Gemiddelde kosten woninglabel Luddeweer.

Erkend deskundige in Luddeweer vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Luddeweer. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin vergelijk je erkend deskundige vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omturnen tot een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel E.

Advies: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Luddeweer

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt aantrekkelijke subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Luddeweer kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2022Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1985 – 2004Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1974 – 1980Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1965 – 1975Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1946 – 1968Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1927Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de basis van een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. Hieronder check je de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieTarievenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €5400820 m3€566
Vloerisolatie€1100 – €3200385 m3€266
Spouwmuurisolatie€1100 – €2300870 m3€600
HR++ glas€1750 – €2800365 m3€251,85
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Investeer in zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-luddeweer-9624

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, scholen, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website lees je ook alles over Energie besparen.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) en loopt op tot F / G (zeer hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Luddeweer thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een vakman bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze specialist kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Midden-Groningen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De inspecteur onderzoekt het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonruimte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €135,00 & €355,00. De definitieve prijs heeft te maken met het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Luddeweer is het voordeligst te realiseren door diverse energieadviseur te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Groningen.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien ga je naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (9624) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Luddeweer opvragen.

Plaats een reactie