Energielabel Zwagerbosch

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zwagerbosch? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het label geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en biedt belangrijke suggesties om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Zwagerbosch verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je uitgebreide info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Zwagerbosch die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €115,00 & €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zwagerbosch

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze deskundige zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Onderstaand lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Zwagerbosch kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (9299) om een erkend deskundige in Zwagerbosch op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een deskundige en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je alle actuele gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Zwagerbosch rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel met een uitgebreide samenvatting en adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 en €425,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Zwagerbosch. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Kollumerzwaag, Triemen, Veenklooster, Westergeest en Oudwoude. De uiteindelijke prijzen worden berekend middels verscheidene factoren.

 1. Het type huis (hoekwoning, appartement, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisM2 woonoppervlakteKostprijs
Klein appartement75 m2€ 167,00
Rijtjeshuis105 m2€ 214,00
2-onder-1-kap140 m2€ 289,00
Losse woning185 m2€ 364,00
Gemiddelde kosten woninglabel Zwagerbosch.

De beste energieadviseurs in Zwagerbosch vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Zwagerbosch. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met erkend deskundige vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over B energielabel.

Tip: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Zwagerbosch

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt zeer aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Zwagerbosch kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2022Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1997 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1983 – 2004HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1975 – 1980Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1966 – 1975Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1965Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1934Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en dat leidt tot een prettige leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder vind je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeOnkostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5900915 m3€631
Vloerisolatie€1700 – €3800270 m3€186
Spouwmuurisolatie€1150 – €2200725 m3€500
HR++ glas€1950 – €2700510 m3€351,9
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-zwagerbosch-9299

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportgebouwen, winkelcentra, en openbare gebouwen zoals stadions. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? Dan moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over G energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (zeer zuinig) tot en met label G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Zwagerbosch thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en zal het huis volledig inspecteren. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een deskundige checkt het bouwjaar van het gebouw, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals type glas, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van je energielabel schommelen tussen de €120,00 – €425,00. De totale kostprijs heeft te maken met het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zwagerbosch kun jij het beste doen door vele energiedeskundigen te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Friesland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (9299) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Zwagerbosch opvragen.

Plaats een reactie